Imenovano telo za opremu pod pritiskom

Pro-ING doo

Logo Pro-ingPRO-ING je osnovan 1992. godine kao mala firma specijalizovana za pružanje usluga u procesnoj industriji i energetici.

Danas je PRO-ING Imenovano telo za ocenjivanje usaglašenosti, preglede, ispitivanja i razvrstavanje opreme pod pritiskom. Takođe, PRO-ING može ponuditi materijale, alate i opremu pod pritiskom za procesna postrojenja i industriju.

Imenovano telo

PRO-ING je od juna 2012. godine Imenovano telo za:

  • razvrstavanje opreme pod pritiskom,
  • preglede i ispitivanje opreme pod pritiskom i
  • ocenjivanje usaglašenosti opreme pod pritiskom.

 

Ocenjivanje usaglašenosti

PRO-ING je Imenovano telo za ocenjivanje usaglašenosti opreme pod pritiskom prema Pravilniku o tehničkim zahtevima za projektovanje, izradu i ocenjivanje usaglašenosti opreme pod pritiskom (Sl. glasnik RS 87/2011).
Ocenjivajne usaglašenosti sprovodimo prema modulu B, modulu B1, modulu F i modulu G.

Pregledi i ispitivanja

PRO-ING je Imenovano telo za preglede i ispitivanje opreme pod pritiskom prema Pravilniku o pregledima opreme pod pritiskom tokom veka upotrebe (Sl. glasnik RS 87/2011).

Razvrstavanje

PRO-ING je Imenovano telo za razvrstavanje opreme pod pritiskom prema Pravilniku o pregledima opreme pod pritiskom tokom veka upotrebe (Sl. glasnik RS 87/2011).

PRO-ING je osnovan 1992. godine kao mala firma specijalizovana za pružanje usluga u procesnoj industriji i energetici. U prethodnom periodu bilo je teško zamisliti realizaciju većih projekata a da u njihovoj realizaciji nisu učestvovali stručnjaci PRO-ING-a, bilo direktno pružanjem usluga projektovanja, konstruisanja, nabavljanja opreme i kontrolisanja (ocenjivanja usaglašenosti) ili indirektno savetovanjem i usmeravanjem.
Od samog početka se u PRO-ING-u insistira na odgovornosti, poštovanju zakonske regulative pa je samim tim i kvalitet usluga ili proizvoda na vrhunskom nivou i u rangu sa najpoznatijim svetskim kompanijama. Tome u prilog ide i uveden sistem kvaliteta za inženjering, ispitivanje i kontrolisanje opreme pod pritiskom prema zahtevima ISO 9001:2008.

Danas je PRO-ING na prekretnici, kao prvo imenovano telo za ocenjivanje usaglašenosti opreme pod prtiskom u Srbiji nastojimo da zauzmemo lidersku poziciju i što većem broju klijenta ponudimo usluge zavidnog kvaliteta i stručnosti.

Osnovne aktivnosti PRO-ING-a su:
• Ocenjivanje usaglašenosti opreme pod pritiskom (moduli A1, C1, B, B1, F i G) prema Pravilniku o tehničkim zahtevima za projektovanje, izradu i ocenjivanje usaglašenosti opreme pod pritiskom (Sl. glasnik RS 87/2011),
• Pregled i ispitivanje opreme pod pritiskom prema Pravilniku o pregledima opreme pod pritiskom tokom veka upotrebe (Sl. glasnik RS 87/2011 i 75/2013),
• Razvrstavanje opreme pod pritiskom prema Pravilniku o pregledima opreme pod pritiskom tokom veka upotrebe (Sl. glasnik RS 87/2011 i 75/2013).

U saradnji sa renomiranim firmama iz Evrope možemo ponuditi:

• Cevi (sprovodne i precizne), Fitinzi, Ventili, Odvajači kondenzata, Ventili sigurnosti, Feleksibilna creva, …
• Izmenjivači toplote
• Vazdušni hladnjaci, Orebrene cevi
• Utovarne ruke
• Pumpe, centrifugalne pumpe
• Cevi za reformere, cevi za procesne peći, …
• Alati i oprema za izradu/održavanje izmenjivača toplote, oprema za ispitivanje pritiskom, specijalni alati, nevarničeći alati, …

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.